lørdag 11. august 2007

Finnskogfestivalen 4. - 5. august

Igjen var det klart for fart og morro, denne helga hos KNA Solør hvor Finnskogfestivalen 2007 ble avviklet. Her var det 11 juniorer og 52 seniorer påmeldt.
Fra Ottestad Racing var det Marit Kristine Svenkerud og Daniel "gori" Nordby som skulle kjempe i junior, mens Lars Erik Aasvestad og Ole Kristian Aasvestad startet i senior. Rolf Erik Sandvoll tok turen med sin volvo 142 og stilte til start i RCN.
Lars Erik og Daniel hadde også deltatt på løp hos KNA Solør tidligere i år, og hadde da kjørt seg inn til poeng i Finnskogcupen. Målet var da igjen å forsøke å øke poengsummen.

Marit brøt sin første omgang, men stod etter to dagers kjøring med 2 fjerdeplasser og 2 femteplasser og totalt 16 poeng. Dette var desverre ikke nok til noen finalekjøring.Daniel skulle endelig kjøre Saab igjen, etter en kanskje alt for lang sesong i Opel ;)
Han og Lars Erik hadde kjøpt bil sammen for anledningen, og var spent på hvordan den nye vogna ville fungere.
Det var Daniel som skulle først ut, og etter 3 runder gikk han i mål som 2. mann. Han sanket deretter inn to 2. plasser og to 1. plasser og hadde etter de innledende rundene 41 poeng og var dermed kvalifisert til A- finale. I finalen så det riktig så bra ut, da han var med helt i teten frem til det dukket opp tekniske problemer med bilen. Det endte med stopp før mål, og en totalt 5. plass. Etter denne helga ligger Daniel på en 4. plass med 24 poeng i Finnskogcupen.


Etter en unik prestasjon hos NMK Nore og Uvdal forrige helg, var Lars Erik klar for enda mer bilkjøring. Nå i ny bil, en som kanskje ikke var like potent som den forrige. Dette skulle også vise seg på poengene. Det ble ikke den suksessen han hadde gleden av forrige løp. Etter 5 omganger hadde han "bare" 30 poeng, og kvalifiserte ikke til noen videre finale kjøring.

Ole Kristian møtte med sin store BMW. Han hadde en jevn kjøring hele helga, hvor han fikk fire 2. plasser og en 3. plass. Noe som resulterte i totalt 33 poeng, og gikk dermed glipp av videre finalekjøring pga et poeng, da grensen var 34.


Rolf Erik startet også denne helgen med sin volvo 142 Rcn klasse 1 bil, noe som han også gjorde hos NMK Nore og Uvdal.
Hos KNA Solør møtte han hard motstand, da de fleste andre i hans klasse hadde ca 50 - 70 hk mer. Rolf Erik satset og kjørte teknisk bra, og hadde etter 5 omganger 21 poeng. Dette kvalifiserte til B- finale. Han kjørte seg inn til en totalt 8. plass.